Kasteelpark Born

Een dierenpark met herten, roofdieren, stekelvarkens en apen, maar ook een Insectarium en een grote kinderboerderij. Genoeg te beleven dus!

 

A GoGo Valkenburg

A GoGo Valkenburg biedt vertier voor jong en oud: een rodelbaan, een kabelbaan die je naar dé blikvanger van Valkenburg (Wilhelminatoren) brengt, lasergame en caveball.

 

Blotevoetenpark Brunssum

Op je blote voeten over een smal wandelpaadje dat over verschillende ondergronden voert: zand, modder, water, houtsnippers, grind, knuppelbruggen en andere natuurlijke materialen.

 

Brouwerijbezoek Alfa

Maak kennis met echt Limburgs bier. In het sfeervolle proeflokaal kunnen alle Alfa bieren geproeft worden en start de rondleiding door de brouwerij

 

Rondleiding Brand Bierbrouwerij

Ontdek de oudste bierbrouwerij van Nederland.

 

Afrikacentrum

Waan je een dag in West Afrika in dit educatieve museum voor jong en oud.

 

Snowworld Landgraaf

Welkom bij SnowWorld Landgraaf! 365 Dagen kraakverse sneeuw en wintersportplezier!

 

Thermen Museum Heerlen

In het Thermen Museum in Heerlen vindt u de indrukwekkende restanten van een Romeins badhuis, de thermen.

 

Thermae 2000

Puur ontspannen, weg van de dagelijkse drukte en heerlijk tot rust komen in een unieke ambiance. Boven op de Cauberg ervaart u de krachtige werking van warm mineraalrijk water uit eigen bronnen. Proef de ontspanning en geniet van even helemaal niets…

 

Rondleiding kazematten Maastricht

Het hele jaar door worden in de kazematten rondleidingen georganiseerd op vaste tijdstippen. Maar het is ook mogelijk voor u zelf een gids te reserveren.

 

Discovery Center Continium

Het Continium is het eerste Discovery Center van Nederland. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek voor jouw leven betekenen.

 

Bezoekerscentrum Brunssummerheide

Natuurliefhebbers zijn van harte welkom in dit prachtig vernieuwde bezoekerscentrum gelegen boven op een heuvel uitkijkend op de Brunsummerheide.

Grotbiken

Mountainbiken in een grot! Smalle gangen, scherpe bochten en steile afdalingen. Een geheel nieuwe mountainbike ervaring op 40m diepte.

 

De Miljoenenlijn

Rijd met een echte stoomtrein dwars door het Limburgse heuvelland

 

Elsmuseum

Kom alles te weten over (en proef) de kruidenbitter Els La Vera

 

Kasteelruïne Fluweelengrot

Beleef de Middeleeuwen in Limburg: boven en onder de grond.

 

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de grootste kastelen van Nederland en het best bezochte museum van Limburg in 2010 en 2011.

 

Rotswoning in de grotten ‘Geulhemmergroeve”

Een unieke bezichtiging van de rotswoning in de grot ‘Geulhemmergroeve’ is een beleving op zich. Maak een rondleiding door de grot en bekijk de gerestaureerde rotswoningen en kapellen en kruisbeelden.

 

Bisschopsmolen

Het is de oudste, nog steeds draaiende watermolen van Nederland.

 

Museum van de Vrouw

Altijd al naar dit unieke museum van de Vrouw gewild? Natuurlijk zijn mannen ook van harte welkom! Het museum plaatst de geschiedenis van de vrouw in een hedendaags perspectief en biedt daarmee verrassende en interessante inzichten in ons eigen leven van alledag.

 

Het Bunderbos

Genieten van de natuur in de Limburgse heuvels en bossen van het Bunderbos? Dat kan middels een prachtige wandeling of fietstocht, vooral in de zomer is het een waar genot om op de slingerwegen paden door deze bossen te wandelen fietsen of rijden.

 

Fun Valley

Deze topattractie aan de rand van Maastricht en aan de oevers van de Maas is uitermate geschikt voor het gehele gezin! Fun Valley, strand, zon, speeltuinen, indoor Fun, na een spectaculaire verbouwing is dit park een must voor kinderen.

 

De Valkenier

Een klein en gezellig familiepark voor jong en oud. Zowel binnen- als buiten speelplezier.

 

Graanbranderij de IJsvogel

Proef de eigengestookte jenevers, kruidenbitters en likeuren