Culturele uitgaanstips voor het Limburgse Heuvelland

van vrijdag 21 september t/m vrijdag 28 september 2012

Zondag 23 sept.

  • Pisart (pop) Festival 10 jaar, Eijsden: Gratis entree!
  • 16.00 Vaals, De Kopermolen, Von Clermontplein 11: Vocaal concert met liederen van Mozart tot Verdi door het vocaal ensemble Voice Art. € 15
  • 16.00 Wahlwiller, Pandora Podium , Oude Baan 21: Jazz met het Paul Gerards Trio en Frank Ollertz. Slechts 25 plaatsen, reserveren 043-4512120 € 10

Donderdag 27 sept.

  • 20.15 Wahlwiller H. Cunibertuskerk: ihkv Kunstdagen Wittem Trio Vivente en Jo Louppen (fluit-gitaar-orgel) met gevarieerd programma. €15

Vrijdag 28 sept.

  • 20.15 Wittem: Kloosterbibliotheek ihkv Kunstdagen Wittem:
    Concert door het duo Mares: Esra Pehlivanli (altviool) en Marko Kassl (accordeon) € 18

Het Wereld Muziek Concours Kerkrade

Het Wereld Muziek Concours Kerkrade wordt internationaal erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek.Tijdens het WMC laten de belangrijkste en meest spraakmakende muziekgezelschappen ter wereld je de verrassende veelzijdigheid van blaasmuziek ervaren.
Elke 4 jaar kan het WMC rekenen op tienduizenden deelnemers van over de hele wereld en honderdduizenden bezoekers die Kerkrade omtoveren tot het wereldwijde middelpunt van blaasmuziek.
Van 9 juli 2009 tot 2 augustus 2009 kun je weer met volle teugen genieten van het WMC dat een breed scala aan muziek aanbiedt. Zo zijn er de mars- en showwedstrijden op het groene gras van het Parkstad Limburg Stadion, de concertwedstrijden van het hoogste niveau in de dan geheel vernieuwde Rodahal, cross-over concerten van diverse bekende artiesten en het grootse, bruisende feest dat plaatsvindt in heel Kerkrade Centrum.
Tijdens het WMC blijkt, dankzij de sterk uiteenlopende onderdelen, wat blaasmuziek allemaal te bieden heeft.
Zó verrassend kan blaasmuziek zijn tijdens het WMC!

Het 16e WMC zal plaatsvinden van donderdag 9 juli t/m zondag 2 augustus 2009.

Feiten:

Evenement

Elke vier jaar, Wereld Muziek Concours/World Music Contest (WMC).

Doel

a. Internationaal muziekfestival met als kerntaak: muziekconcoursen voor de blaasmuzieksector.
b. Steunfunctie voor de internationale blaasmuzieksector. Kwalitatieve ontwikkeling van de internationale blaasmuzieksector. Toegankelijkheid van blaasmuziek bevorderen, vooral voor jeugd en jongeren.

Plaats evenement

Kerkrade

Locaties/Accommodaties

Rodahal; Parkstad Limburg Theater Kerkrade; Parkstad Limburg Stadion; Museumplein; Markt; Stadspark, Hof van Erenstein, Abdijkerk Rolduc, Parkstad Limburg Theater Heerlen.

Toegangsprijzen

Toegang variërend van gratis tot €40.

Data

2009: 9 juli t/m 2 augustus.

Aantal bezoekers

2005: 650.000.

Aantal deelnemers

2005: 19.000 van over de hele wereld.

Profiel WMC-Bezoeker:

De bezoeker van het WMC is heel divers aangezien het evenement sterk uiteenlopende vormen van blaasmuziek aanbiedt. Het WMC organiseert wedstrijden die voor de échte blaasmuziek- of klassieke muziekliefhebber een genot zijn om bij te wonen, aangezien het niveau van de muzikanten ongekend hoog is. Voor mensen die van muziek, show en een leuke dag uit houden biedt het WMC de mars- en showwedstrijden aan. Deze spectaculaire shows zijn een fantastische dagbesteding voor jong en oud, een dagje uit zoals je nog nooit beleefd hebt. Daarnaast is er de concertcyclus met bekende artiesten, in het verleden heeft Kerkrade al Xander de Buisonjé (Volumia) mogen verwelkomen en Guido’s Orchestra (bekend van de Symfonica in Rosso concerten met Marco Borsato en Paul de Leeuw), terwijl ook André Rieu hier in 1993 zijn eerste grote succes had. Rondom deze wedstrijden en concerten vindt het grootse, sfeervolle feest plaats in het centrum van Kerkrade waar jong en oud, met vele diverse culturele achtergronden samenkomt om elke WMC-dag tot een fantastisch einde te brengen.
Blaasmuziek tijdens het WMC is zó verrassend dat het voor iedereen een geweldige belevenis is.

www.wmc.nl