Veldkruizen

Kruisen, kapellen en andere religieuze objecten… het katholieke zuiden is er nog rijkelijk mee bedeeld.

Uitingen van vroomheid, die samen met de andere culturele en historische landschapselementen, Zuid-Limburg tot een zeer aantrekkelijke omgeving maken om te wonen, te werken en te recreëren.

Voor meer informatie klik hier voor de website van de stichting Veldkruus.nl

 

Maastricht anders gezien

In de interactieve website 1001 Sterren leiden Turkse en Marokkaanse stadsgenoten ons in woord en beeld door de ons bekende en onbekende omgeving, waardoor we de stad Maastricht anders gaan bekijken.

Onverwachte ontmoetingen zijn het resultaat. Met hun verhalen, ervaringen en keuze voor typische locaties ontdekken we onze eigen stad opnieuw. Het resultaat wordt een interactieve documentaire en zal vanaf 18 sept. 2009 gepubliceerd worden.

 

Kasteel Wurfeld ***

Maaseik bij Maastricht, een gezellig stadje aan de Maas. Temidden van een besloten, schilderachtig landschap vindt u het in 1640 gebouwde kasteel hotel Wurfeld, gelegen in een privépark van 2,5 hectare. Het hotel ligt op 2 km van het centrum van Maaseik. Maaseik heeft een van de mooiste marktpleinen van België, een terrasje pikken is een aanrader. In de omgeving zijn uitgebreide fiets-, wandel en watersportmogelijkheden. Tevens zijn een bezoekje aan de stad Maastricht of Roermond de moeite waard! 

 

La Musée de Silex

Het Silex Museum

De Toren van Eben-Ezer, gebouwd op het einde van de tweede wereldoorlog, richt zich tegen de oorlog en alle vormen van geweld. Daarom wappert er elk jaar bij de lentezonnewende een vaandel waarop men leest: “…en men zal geen oorlog meer leren…”

Voor uitgebreide informatie kijk u op: