Streekproducten

Een origineel cadeau uit Limburg? Kies dan voor één van de vele streekproducten. In onze Limburg Winkel maakt u kennis met deze kwalitatief hoogwaardige producten, die het goede uit Limburg herbergen. Hier vindt u Limburgse Lekkernijen, zoals heerlijke jams, fruitsappen, Rousseau chocolade, mergelblokjes, Limburgse mosterd, champignons, Limburgse thee en koffie, wijnen, bieren en likeuren. U vindt hier een rijke keuze aan prachtige authentieke producten.

De Smaak van Noorbeek

1 tot 9 oktober 2011

Noorbeek, gelegen in het Zuid-Limburgse Heuvelland, staat bekend om vele tradities en activiteiten. Van 1 t/m 9 oktober vindt in het pittoreske dorp de Smaak van Noorbeekplaats. Een week vol demonstraties, workshops en menu’s gericht op streekproducten. Met als hoogtepunt een streekproducten wandeling op zondag 2 oktober. Ervaar zelf hoe vlaaien worden gebakken in een authentieke houtoven, proef Noorbeekse kersenwijn en pers uw sap uit zelfgeplukte appels en peren.

De Smaak van Noorbeek wordt georganiseerd door Stichting NoorbeekNatuurlijk en sluit aan op de nationale Week van de Smaak. De Week van de Smaak is hét jaarlijkse evenement waarin gezonde en eerlijke voeding onder de aandacht wordt gebracht voor een breed publiek, met nadruk op ambachtelijke, seizoensgebonden, natuurzuivere, duurzame en streekgebonden producten. ‘Smaak’ is hierbij het verbindend element.

Streekproducten wandeling: zondag 2 oktober

De streekproducten wandeling wordt op zondag 2 oktober georganiseerd, tijdens de jaarlijkse herfstwandeling i.s.m. Wandelcomité Berggalm. De wandeling stopt op diverse locaties, waar u kunt zien hoe streekproducten worden vervaardigd. U proeft verse producten zoals bloedworst met appeltjes, wafels met warme Morellen, stroop op speltbrood en verse volle melk. De wandeling, incl. proeven, duurt circa 3 uur, waarbij u de mogelijkheid heeft om een deel van de wandeling met de huifkar af te leggen. De wandeling is ook met de kinderwagen te volgen en start tussen 10:00 en 13:30 uur in het Paviljoen. De wandeling wordt afgesloten met een bezoek aan de streekmarkt in het Paviljoen waarbij o.a. de producten uit de wandeling te koop zullen zijn. De Berggalm Kapel zorgt voor de muzikale omlijsting.

Diverse streekproducenten tijdens de Smaak van Noorbeek

De kosten voor de streekproducten wandeling (incl. proeven streekproducten) aan de kassa zijn € 7,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij voorinschrijving is de prijs € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voorinschrijving is hier mogelijk.

Streekmenu’s: 1 t/m 9 oktober

De deelnemende horeca bieden de hele week menu’s aan waarin onze streekproducten verwerkt zijn. Reserveren is mogelijk via de horecagelegenheden zelf. De menu’s en contactgegevens vindt u hier.

voor details Noorbeek klik hier