vrijdag 7 april 2017

Mural Heerlen.jpg

DIT IS PARKSTAD NACHT

Koop nu jouw ticket voor Dit is Parkstad Nacht op vrijdag 7 april 2017. Meer dan 15 attracties in Parkstad openen deze avond exclusief hun deuren. Samen staan zij garant voor een avond vol beleving!

Parkstadnacht op vrijdag 7 april 2017

Het is geen toeval dat de attractienacht op 7 april plaatsvindt. Dat is namelijk de dag dat Parkstad precies een jaar geleden werd uitgeroepen tot beste bestemming ter wereld en de Tourism for Tomorrow Award 2016 in ontvangst nam. Attracties, evenementen, cultuur, erfgoed en natuur: samen maken ze Parkstad tot de beste regio ter wereld!  Op vrijdag 7 april vieren de attracties dit samen met de organisatie van Dit is Parkstad Nacht. En die nacht wil jij niet missen!

Er is genoeg om uit te kiezen. Waar heb je zin in? Naar het museum? Een rondleiding in het donker of liever de natuur in? Aan jou de keuze! Maar wees er snel bij. Doordat de meeste attracties anders dan anders arrangementen aanbieden, is het aantal plaatsen beperkt. Vol is vol. Mocht je op het laatste moment pas willen boeken, een aantal locaties zijn voor een groter publiek geopend.

Kijk voor de vele mogelijkheden op Parkstadnacht, je kunt hier ook reserveren.

 

Landgraaf : een recreatief hoogtepunt

Deze Highlights in de gemeente mag je niet missen

Top 10 hotspots:

Gemeente Landgraaf is gelegen tussen Kerkrade, Heerlen en Brunssum, midden in de regio Parkstad Limburg.

De toeristische toppers Pinkpop en SnowWorld  zijn je wel bekend, maar de gemeente heeft nog veel meer bijzondere attracties te bieden. Ook kun je er de nodige cultuurhistorische parels en idyllische stukjes natuur ontdekken. Er is voor ieder wat wils. Van rust in het groen tot de dynamiek van een stad. Landgraaf is rijk aan kastelen, boerderijen en diverse andere monumenten en daardoor uitermate geschikt voor wandelaars en fietsers die een stukje cultuur en verleden willen ervaren.

Op de grens van Landgraaf, Kerkrade en Heerlen ligt Park Gravenrode, het toeristisch-recreatieve gebied dat de gemeente bijzonder interessant maakt voor toeristen… én inwoners!

Floriade 2012

Floriade 2012 is een Wereldtuinbouw tentoonstelling over bloemen, planten, groenten, fruit en champignons. Deze vindt dit jaar plaats in Venlo van 5 april t/m 7 oktober 2012.

Het groene belevingsevenement dat eens per 10 jaar in Nederland plaatsvindt is een uniek dagje uit voor jong en oud. Laat je verrassen door de bijzondere architectuur, inspireren door ’s werelds mooiste tuinen of ontspan tijdens een wandeling langs prachtige bloemen en planten.

De Floriade is een mondiaal spektakel waar ook in 2012 weer vele tientallen landen aan mee zullen doen. Je wordt ondergedompeld in een smeltkroes van culturen en maakt kennis met andere gebruiken en rituelen.
Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur, zijn als eerste te bezichtigen op de Floriade. Er is een dagelijks cultureel programma vol muziek, dans, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. In vijf sfeervolle restaurants geniet je van heerlijke seizoensproducten en Limburgse streekgerechten. Met talloze spannende, vernieuwende en leerzame activiteiten en workshops is Floriade 2012 een spectaculaire ontdekkingsreis voor kinderen.

Samen met een gids kun je thematische routes wandelen over het park of juist in de 30 meter hoge kabelbaan over het park zweven (niet inbegrepen).

Floriade 2012 laat je de natuur beleven !

Komt U met de trein, print het e-ticket Floriade uit, hiermee heb je direct toegang tot de Floriade .

Openingstijden:

De Floriade is vanaf 5 april elke dag geopend van 10.00 tot 19.00 uur. In de zomer van 24 juni t/m 26 augustus is het park geopend tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 23.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden op www.floriade.nl

 

 

Het Limburgs Kerstcircus met Streetlife’.

SITTARD, 23 december 2011 tot 8 januari 2012

‘StreetLife’ is een circusspektakel vol zinderende verassingen. Een moderne circusvoorstelling voor jong en oud met de beste internationale circusartiesten uit 8 verschillende landen. Een samensmelting van acrobatiek, humor en sensationele acts in een prachtige nieuwe tent die plaats biedt aan ruim 1.000 personen.

De vaste bezoekers van het Limburgs Kerstcircus zijn het intussen wel gewend. Ieder jaar presenteert het Limburgs Kerstcircus  een geheel nieuwe circusshow met verassende en spectaculaire acts. Een cast van 30 personen neemt u mee naar de straten rondom het Limburgs Kerstcircus. Soms guur en koud, dan weer romantisch en ontroerend, maar vooral sensationeel!

Internationale circuspremière.
Het Limburgs Kerstcircus presenteert dit jaar een echte internationale circuspremière! Met o.a.:

 • The Danny Varranne Bikers.
 • The Lost Souls.
 • Glen Nicolodi.
 • Duo Costache.
 • De Engelse Wizzards.
 • Alexander Troupe.
 • Desalles.
 • Trio Veslovski.
 • Balazs Foldary.
 • En 5 jonge nog niet afgestudeerde politieagenten moeten ervoor zorgen dat u zich veilig voelt in de straten van het Limburgs Kerstcircus. Of u er zich nou echt veiliger mee gaat voelen dat betwijfelt het Limburgs Kerstcircus ten zeerste.

Info & reserveringen.
StreetLife, een ruim 2 uur durende sensationele show van het Limburgs Kerstcircus is vanaf 23 december t/m 8 januari 2012 slechts 11 dagen te zien in Sittard-Geleen. Boek nu uw tickets of arrangement op www.limburgskerstcircus.nl of bij alle VVV vestigingen in Limburg.Telefonische reserveringen 06-51240096 (tijdens kantooruren).

 

 

Ontdek de grootste, ondergrondse kerststal van Europa
…Kerst zandsculpturen Valkenburg

Voor inlichtingen : www.kerststalvalkenburg.nl


The American Appaloosa
Europese Kampioenschappen Amerikaanse Appaloosa

georganiseerd door Appaloosa Horse Club Germany e.V. met Jackpot en koeienklassen (cutting)

12-Aken – Albert Vahle Halle
10-2011 tot 16-10-2011

voor inlichtingen  klik hier

Nostalgische Kerstmarkt Kasteel Limbricht

Op zondag 22 november is er op de binnenplaats van Kasteel Limbricht een nostalgische Kerstmarkt. Met meer dan 30 kraampjes kunt u zeker lekker snuffelen op deze dag.

Speciale entreeprijs: € 1,- p.p.
Tijd: 10.00-17.00 uur

Colours of Valkenburg

Streetpainting is een van oorsprong Italiaanse kunstvorm die u versteld zal laten staan!
De meest spraakmakende kunstwerken worden in deze 2 dagen gecreëerd, terwijl u zelf het hele proces op de voet kunt volgen!

De geregistreerde Internationale Straattekenaars maken de meest prachtige kunstwerken rechtstreeks op de bestrating van Valkenburg! Er zijn zelfs meer dan 40 Internationale meesterkunstenaars die zich hebben aangemeld voor Colours of Valkenburg 2009!

Het festival zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2009. Colours of Valkenburg wordt gehouden in het centrum, op en rondom het
Theodoor Dorrenplein en is gratis toegankelijk voor iedereen.

voor meer informatie klik hier

Preuvenemint Maastricht

Vanaf 27 tot en met 30 augustus kun je culinair genieten op Het Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht. Het Preuvenemint is een vierdaags culinair festijn. Er zijn zo’n veertig stands waar je lekker kan eten en drinken, en genieten van een gevarieerd muziekprogramma.

Dit jaar heeft het Struyskommitee het initiatief genomen om het Vrijthof – met name de hekken rondom het Preuvenemint- aan te kleden.

In samenwerking met het bedrijf QS graphics en naar een ontwerp van Roy Hoet (studio Art Traffic)worden alle grijze hekwerken voorzien van kleurrijke ontwerpen.

In elk paneel is een persoon verwerkt, soms duidelijk, soms wat meer verbloemend. Het zijn 11 verschillende panelen.

Het Struyskommitee wil daarmee een steentje bijdragen aan de upgrading van het Preuvenemint. De panelen worden aan de buitenkant bevestigd en daardoor is het voor passanten en bewoners een verfraaiing.

Voor meer informatie, klik hier

Open Monumenten dagen

Bezoek op 12-13 september de Open Monumenten dagen.
In heel Nederland worden monumenten gratis voor het publiek opengesteld, om zo meer aandacht voor monumentenzorg te krijgen.

Voor meer informatie klik hier.

Nationale Menwedstrijd te Heijenrath

Dit jaar organiseert Menvereniging Zuid Limburg 11 en 12 juli aanstaande haar 6e samengestelde menwedstrijd onder de naam “Rabobank CENTRAAL Zuid Limburg Driving Event”.  De locatie van het entreevrije evenement is de inmiddels vertrouwde Grote Bosweg te Heijenrath (Slenaken)

Voor uitgebreide informatie klik hier

Dag van het KasteelKasteel Limbricht:

Kasteel Limbricht:

Op 2e Pinksterdag zal de tweede Landelijke Dag van het Kasteel gehouden worden. Op ruim 60 terreinen van kastelen zal er op deze dag van alles te beleven zijn zo ook op Kasteel Limbricht.
Wat biedt Kasteel Limbricht u op deze kastelendag?

 • Voorburcht geopend: mogelijkheid tot rondleiding door het zalencomplex (gratis) en kindertheater (entree)
 • Hoofdkasteel geopend: mogelijkheid tot rondleiding door het hoofdkasteel. Deze is slechts 2 maal per jaar geopend voor bezichtiging. Rondleiding: € 1,50 p.p.
 • Sint Salviuskerkje geopend: mogelijkheid tot het bekijken van het kerkje (Top 100 monument) (Gratis)

Wilt u het exacte programma weten, kijkt u dan hier www.kasteellimbricht.eu

De dag van de Modelspoorliefhebber

Op Zondag 17 mei 2009 wordt van 10-17 uur de dag van de Modelspoorliefhebber gehouden.
Grote overdekte modelbaanmarkt op het emplacement van Station Simpelveld.
Gratis toegankelijk voor reizigers ZLSM (informatie over dienstregeling zie www.miljoenenlijn.nl

NATIONAAL MUSEUMWEEKEND

Op 4 en 5 april vind het 28ste Nationaal Museum weekend plaats.

De musea halen dit weekend alles uit de kast. Korting of zelfs gratis entree en een scala aan leuke activiteiten. Wil je weten welke musea meedoen en wat je er kan doen, ga dan naar:www.museumweekend.nl

HEEL EI VOL

de grootste eierenexpositie van Zuid-Nederland

“Heel Ei Vol” is de jaarlijkse eierenexpositie in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel.

In 2009 wordt de 21e editie van “Heel Ei Vol” gehouden op zaterdag 4 april van 12:00 uur tot 17:00 uur en op zondag 5 april van 10:00 uur tot 17:00 uur, zoals altijd in het weekend vóór Pasen.

In de zeer mooie, grote expositieruimte zijn we in de gelegenheid, naast onze trouwe exposanten, steeds nieuwe exposanten met weer andere technieken uit binnen- en buitenland te ontvangen.

Ga naar de foto-impressie van de 20e editie van HeelEivol 2008

www.vriendenkrans.nl/heeleivol